Top

Reviews & Ratings Hyundai KONA Electric

Hyundai KONA Electric 8.593
Hyundai KONA Electric

Ben je Hyundai-rijder? Schrijf zelf een review

Om een Hyundai review te kunnen maken, heb je een MijnHyundai account nodig. Log direct in en geef je mening.

Ga naar Mijn gegevens / Mijn auto en klik op ‘Voeg review toe’. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Naar MijnHyundai

Reviews

    • C. Lommers24-12-2019
      (9.4)

      De Hyundai Kona rijdt ontzettend fijn. Ontzettend comfortabel interieur en een mooie uitstraling. Ook erg luxe van binnen en alle luxe zit erop wat je nodig hebt. Ik ben ook erg blij met de actieradius van deze auto. Enige wat minder is, is dat in de sportstand, de voorwielen weinig grip hebben bij het wegrijden. Hierdoor spinnen de voorwielen bij het snel willen wegrijden bij een stoplicht bijvoorbeeld. Hierdoor scoort deze auto wat mij betreft minder op sportiviteit.

    • M. Holtkamp23-12-2019
      (8.3)

      Ik rijd sinds april 2019 met een Hyundai Kona Electric in witte premium uitvoering. Deze heb ik als zakelijke lease-auto gekregen en hij bevalt uitstekend. Qua bereik valt het alleszins mee, ik haal er tussen de 300 en 450 kilometer uit (winter vs zomer) en ik heb een vrij zware rechtervoet. Ook de prestaties zijn uitstekend, vervang echter wel de OEM banden zsm door banden met betere grip. De Nexxen banden zijn waardeloos in de regen. Als ervaren rijder in deze auto met 27.000km op de teller zijn er wel een paar irritaties over de auto: de hoeveelheid geluidjes, dat de auto bepaalde instellingen niet onthoudt en tot slot de interface van het multimedia-scherm. De auto begint te pingen zodra je de auto start maar nog geen gordel hebt omgedaan. Ook maakt de auto een windows-achtig geluid op het moment dat je hem start of stopt. De opties stoelverwarming, stuurverwarming, auto-hold, VESS uitschakelen, etc moet je telkens weer instellen. Afgezien daarvan ben ik een zeer tevreden rijder.

    • LvG23-12-2019
      (8.3)

      Heerlijke auto die je wel moet leren kennen. Er zitten erg veel mogelijkheden op. Aan de andere kant je zet m in D en hij gaat gelijk. Gaspedaal en rem werken heel direct wat heerlijk is. Het laden doe ik vrijwel dagelijks ofwel op kantoor ofwel thuis. Dit hoeft niet want ik rijd nu in de winter zo?n 380km tot er weer geladen moet worden. Maar ja je weet nooit of je ineens ver weg moet. Echter ook onderweg zijn er zoveel mogelijkheden om bij te laden. En tja dan hoeft ie niet helemaal vol maar vaak is 10min al genoeg om thuis te komen. Met die 380Km kun je heel wat afstanden binnen Nederland afleggen Kortom ik vind t n super auto.

    • . Vos23-12-2019
      (8.0)

      het rijden bevalt goed, one pedal driving vind ik handig, al is hij minder comfortabel dan een VW Passat, en er is minder ruimte mn voor bagage. Zitruimte achterin valt best mee. Helaas mag deze auto geen wagens trekken, de nieuwste kleine Tesla mag dat inmiddels wel, tot 900 kg. Het lukt ons om veelal thuis te laden met 2,2 kW. Soms valt het onderweg tegen wat er bij te laden valt aan een openbare laadpaal. Alleen wanneer je 3 fase zou kunnen laden gaat het onderweg buiten de echte snelladers in een aardig tempo. Benieuwd naar buitenland ervaringen Een aantal laadpalen die door de navigatie worden aangegeven werken niet met onze pas van laadpalen.nl, bijv Scheperziekenhuis Emmen, Bethesdaziekenhuis Hoogeveen, Drenthe College Emmen . Ik heb behoefte aan een selectie in de navigatie om alleen snelladers te zoeken

    • Peter Sollie23-12-2019
      (9.7)

      sinds oktober dit jaar de gelukkige eigenaar van deze Kona electric met sunroof. Het rijden in deze auto is een feest. Voorzien van zeer veel gemakken. Voldoende groot scherm en zeer intu?tief. De toetsen voor verschillende functies zijn goed te bedienen. Ook de bediening toetsen op het stuur vindt ik zeer handig. Trekt uitstekend op, zelfs in de ecostand. Opladen via een stekker werkt bij ons meer dan goed genoeg. De hoge instap is ook een weelde. Met de trekhaak voor de fietsen kunnen we weer jaren vooruit. Een verbeterpunt is een stoelgeheugen en wat de nieuwe uitvoering wel heeft een link voor je telefoon.

    • Harry Suilen23-12-2019
      (8.9)

      Een heerlijke auto om in te rijden. Je kunt er zowel sportief als zuinig mee rijden. Zeer mooie actieradius van ongeveer 325 km bij accu van 80% vol. Voor Nederlandse afstanden meer dan voldoende. Bijna alle opties aanwezig. Bij een rustige rijstijl een zeer acceptabel verbruik van ongeveer 15,5 kWh/100 km gedurende de eerste 15.000 km ( half zomer, half najaar/winter)

    • Kees Taal23-12-2019
      (9.1)

      De Hyundai Kona Electric is fantastisch! Ik rij er nu 4 maanden in en heb er ruim 10.000 kilometer mee afgelegd op een ontzettend comfortabele wijze. Met een rijbereik van ten minste 380 kilometer kan ik met vertrouwen en gemak de minimaal 150 tot 200 kilometer per dag afleggen die ik voor mijn werk moet doen. Opladen is probleemloos en is op heel veel plaatsen mogelijk.Blij dat ik Kona Electric rij!

    • Marc Vogt23-12-2019
      (8.9)

      Heb inmiddels 30.000 km op mijn Lease-Kona uit maart 2019. Ben zeer tevreden over de auto en het elektrisch rijden. In de huidige winter heb ik minstens 350km tot mijn beschikking en in de zomer is dit dik boven de 400km. Daarnaast gaat hij thuis (3x25A) in de avond leeg aan de laadpaal en is hij de volgende ochtend weer 100% geladen. Verder is het elektrisch rijden zeer comfortabel. Altijd voldoende power om vlot in te voegen of te corrigeren op medeweg-gebruikers. Ook kun je zonder pedalen rijden en middels de adaptieve-cruisecontrol en de remflippers aan het stuur je in het verkeer begeven. Wel ben ik teleurgesteld in de gegevensvoorziening (geen app) in de navigatie/boordcomputer. Hieruit blijkt dat deze voorzieningen zijn gekopieerd van de benzine-Kona. Wat moet ik namelijk met een POI (tankstations) terwijl een juiste laadpaal zoeken ondoenlijk is. Hierdoor moet je de telefoon erbij pakken en apps van derden gebruiken? Graag ook voor de 2019-Kona een update met app!!!!

    • Henk Slavenburg23-12-2019
      (9.1)

      De auto is sinds oktober 2018 in mijn bezit en nu ruim 30000 km mee gereden. Auto die heel plezierig rijdt, bij hardere wind wel wat zijwindgevoelig. Het verbruik is in de winter zo'n 320 km op de snelwegen (bij gemiddeld 120 km per uur) en ruim 400 in de zomer. Indien zo'n 80 km op binnenwegen kwam ik tegen de 500 km. Laadsnelheid thuis wat traag. Heel veel voorzieningen. De laadruimte (kofferbak) is wat beperkt, ook omdat de laadkabel daarin ligt. Acceleratie is verbluffend, helemaal op de sportstand. Jammer dat bij het parkeren in de garage thuis de lampen bij het uitzetten van de motor direct uitgaan. Bij mijn vorige auto bleven deze even branden waardoor je niet in het donker in de garage stond. Navigatiesysteem is zelfs bij een update niet bij de tijd. Hoge instap is heel plezierig. Kortom: prima auto en er blijven altijd wat wensen over uiteraard.